Foto

 
29 Februari 2012


Foto

 

Honderden mutsjes voor baby's India


LEERDAM • Klanten van FelsCorner in Leerdam (naaimachines, modestoffen) hebben de afgelopen weken 510 mutsjes gebreid voor kwetsbare, pasgeboren baby's in India. Het is onderdeel van een landelijke actie. "We kunnen de komende anderhalve week nog veel meer mutsjes gebruiken", zegt Hannie Brouwer.

De 'Brei voor India'-actie is een initiatief van de internationale kinderrechtenorganisatie Save the Children. Ruim twee maanden na de start van de actie zijn er in heel Nederland al ruim 23.000 mutsjes gebreid. Particulieren, maar ook bejaardenhuizen, scholen en breiclubs, kerkelijke instellingen, hobbywinkels en bedrijven zetten zich in voor de kinderen in de sloppenwijken van Delhi, India.

Onderkoeling
De campagne Brei voor India' is onderdeel van de inspanningen om wereldwijd iets te doen aan kindersterfte. Hannie: "Je zou het misschien niet gelijk verwachten, maar in een land als India sterven heel veel jonge baby's door onderkoeling", zegt Hannie. "Vooral via het hoofd verdwijnt er veel hitte. Met zo'n eenvoudig mutsje kun je heel veel levens redden." De mutsjes worden in India uitgedeeld door verpleegkundigen van Save the Children. In de mobiele klinieken krijgen de ouders dan ook gelijk voorlichting.
 
Klanten die mee willen breien, krijgen gratis wol en een patroon mee bij Felscorner. Hannie: " De mensen zijn hartstikke trots dat ze iets kunnen doen voor het goede doel. Het is betrekkelijk makkelijk, want zo’n mutsje is snel gebreid." Inmiddels ligt er een bonte verzameling van mutsjes in een speciale ton bij FelsCorner. "Alle kleuren zijn welkom, behalve wit en zwart. Want dat zijn in India kleuren van rouw." De gebreide mutsjes zullen tijdens de KreaVak Beurs op 6 en 7 februari worden overhandigd bij de stand van Save the Children. De verwachting is dat het aantal van 25.000 ingeleverde mutsjes ruimschoots zal worden overschreden.

Januari 2011


www.breivoorindia.nl

Klik hier voor het kranten artikel.


 


Foto

 Breien weer ‘hot’

Het lijkt op het eerste gezicht een smalle winkel, maar wat is Felscorner aan de Meent diep! En al die ruimte is op een prettige, gezellige aandoende, manier benut om het hele, ruime, assortiment tentoon te stellen.
 
Eigenaressen Ada Eerenberg en Hannie Brouwer spelen met hun aankopen in op de Iaatste trends, maar vooral ook op de wensen van de klanten. "Wij hebben ook allebei een andere smaak. Zo krijg je vanzelf verschillende stijlen." Die diversiteit ontdek je al snel in de verschillende stoffen. Zoek je iets voor je hobby? Of liever iets voor een traditionele rok? Het is er allemaal. Datzelfde geldt voor de wolhoek. "Haken en breien is helemaal hot. Daarom hebben we vooral ook voor de jeugd boekjes voor knuffels en voorbeelden voor tassen.’’ En als dat allemaal te moeilijk is, dan is er wel speciale wol waarmee je binnen de kortste tijd een leuk sjaaltje haakt of breit. Het is er allemaal en in allerlei leuke kleuren. De ouders van Ada startten de zaak 53 jaar geleden. Het concept is hetzelfde gebleven, maar door mee te groeien met de tijd en met de klanten, kon de zaak blijven groeien en bloeien. Natuurlijk zijn er ook de naaimachines, waaronder zeer voordelige. Ideaal voor startende naaisters. Er zijn borduurmogelijkheden.
 
Accessoires
En de accessoires wat een keuze. Echt een winkel om ideeën op te doen. Voor wie Slecht ter been is, is er aan de achterzijde (Meentplein) parkeerruimte en een drempelvrije ingang.
 
www.felscorner.nl
tel. 0345-612177Klik hier voor het kranten artikel.
Foto

''Fels 50 jaar in Leerdam''

- LEERDAM - AL SINDS 1958 IS FELS-SINGER DE WINKEL VOOR ALLES WAT MET STOFFEN TE MAKEN HEEFT IN LEERDAM. IN 1989 NAMEN MEDEWERKSTER HANNIE BROUWER EN ADA EERENBERG-FELS, DE DOCHTER VAN DE OPRICHTER, DE ZAAK OVER. AFGELOPEN MAAND VIERDE FELS-SINGER HET VIJFTIGJARIG BESTAAN.

Fels-Singer is in Leerdam en omgeving vooral bekend vanwege Singer, het vermaarde naaimachinemerk dat in de winkel verkocht wordt. Naast de naaimachines staat de winkel bekend om haar uitgebreide assortiment aan breiwol, stoffen, fournituren en handwerkartikelen.Veel bekende merken worden verkocht in de winkel, zoals Bizzkids en Polytex en wolmerken als Scheepjeswol, AnnelI, Markoma, Phildar en Katia. Daarnaast worden er allerlei bekende patroonboeken verkocht. Het fijne voor de klant is dat er voldoende parkeergelegenheid is bij het pand. Ook heeft de winkel een voor- en achteringang. Voor de vaste klant is er een spaarkaart. Als deze stempelkaart vol is, krijgt de klant vijf euro korting op de aangekochte producten.

Hannie en Ada merken dat niet alleen ouderen aan het breien of borduren zijn. Ook jonge moeders gaan aan de slag. ‘’Bijvoorbeeld voor de kinderkamer. Je kunt je eigen creativiteit gebruiken en je hebt dan iets wat niemand anders heeft. Geen dertien in een dozijn maar je eigen ontwerp!’’ vertelt Hannie Brouwer enthousiast. In de winkel zijn verschillende aansprekende voorbeelden te bewonderen. De (aanstaande) moeders kunnen bijvoorbeeld zelf stofjes kiezen voor leuke dekbedhoesjes, onder andere in roze look of de Hollandstijl. Na de samenstelling van de stofjes snijden de medewerksters de stofjes op maat.
Ook zin gekregen om creatief aan de slag te gaan ? Voor meer advies over naaien, breien, borduren, naaimachines en de nieuwe dekbed hoesjes kan iedereen terecht bij Fels-Singer.

Oktober 2008

 ''Fels Singer een begrip in Leerdam''


- LEERDAM - FELS-SINGER, SINDS 1958 IN LEERDAM, IS OPGERICHT DOOR DE HEER FELS. IN 1989 NAMEN MEDEWERKSTER HANNIE BROUWER EN ADA EERENBERG-FELS DE DOCHTER VAN DE OPRICHTER, DE STOFFEN- ZAAK OVER. EEN JAAR LATER VERHUISDE HET BEDRIJF NAAR HET HUIDIGE PAND AAN DE MEENT.

Fels-Singer is in Leerdam en omgeving vooral bekend vanwege 'Singer', het vermaarde naaimachinemerk. Deze naaimachine wordt bij Fels veel verkocht. Andere merken worden alleen gerepareerd. Naast de naaimachines staat de winkel bekend om haar uitgebreide assortiment aan breiwol, stoffen en fournituren. Ook kunnen de klanten hier van alles vinden op het gebied van borduren en inlijsten. Fels-Singer is dan ook niet alleen in Leerdam bekend, maar in de hele regio.                                              
Het fijne voor de klant is dat er voldoende parkeergelegenheid is bij het pand, hierdoor is de winkel goed bereikbaar. Ook heeft de winkel een voor- en achteringang. Voor de vaste klanten is er een spaarkaart. Als deze stempel-kaart vol is, krijgt de klant vijf euro korting op de aangekochte producten.Veel bekende merken worden verkocht in de winkel, zoals Bizzkids, Polytex en Hilco en wolmerken als Scheepjeswol, Annell, Markoma en Katia. Daarnaast worden er allerlei bekende patroonboeken verkocht.
 
De twee dames merken dat niet alleen ouderen aan het breien of borduren zijn: "jongere dames breien ook weer, het trekt weer aan.Vooral in de winter gaan de meeste mensen sjaals breien."
Ook zin gekregen om creatief aan de slag te gaan? 
Voor
advies over naaien, breien, borduren: en naaimachines kan iedereen terecht bij Fels-Singer.

Oktober 2007

Foto


| Meer

 
 
 
 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om [het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden]. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser [of via uw profielpagina] maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

             

Welkom op de website van Fels-Corner Leerdam.


De site is veranderd van een webshop naar een website.
Toch zullen er soms aanbiedingen op de site komen die u kunt bestellen, als u iets graag wilt hebben kunt u een berichtje sturen en kunnen we het altijd naar u opsturen.
Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen,acties en producten door onze Facebook pagina te liken.

Met vriendelijke groet,

Het Fels-Corner Team.